12 травня 2013 р.

День третій: Universal Studios Hollywood

Попередній день
Universal Studios Hollywood - це водночас і одна з найстаріших, і найзнаменитіших у Голлівуді кіностудій (у павільйонах і сьогодні знімаються фільми), та популярний парк розваг.


1 травня 2013 р.

День другий: Malibu, Hollywood, Walk of Fame

День перший
Зранку виїхали з Санта Барбари в напрямку Лос Анжелесу через Малібу і Санта Моніку (все той самий Highway One). Пейзажі такі ж красиві - гори і океан, але на цій частині шляху вже дуже багато курортних містечок.


29 квітня 2013 р.

10 березня 2013 р.

Про містичну аномалію - The Mystery Spot

Сьогодні побували в дуже загадковому місці - The Mystery Spot. Люди говорять про нього як про природне явища, яке не можливо описати чи пояснити. Це гравітаційна аномалія. Знаходиться в лісі, недалеко від міста Санта Круз.


3 березня 2013 р.

Chinese New Year Parade

В Сан Франциско проживає одна з найбільших китайських спільнот у світі. В Кремнієвій долині близько 20% населення - китайці. Вони скуповуються в китайських магазинах, харчуються в китайських ресторанах, працюють в китайських компаніях і спілкуються з китайськими друзями... Часто, старші люди навіть не знають англійської. Тому багато американців вчить китайську, вони часто обідають в китайських бісто (бо це, дійсно, смачно) і, здається, потроху переймають китайську культуру.

Дуже яскравим прикладом цього стало святкування китайського нового року, однією з найцікавіших подій якого є новорічний парад - Chinese New Year Parade.

7 лютого 2013 р.

Як отримати водійські права в Каліфорнії

В США я приїхала з українськими правами водія та зі стажем водіння "30 годин з інструктором". З ними в Каліфорнії їздити можна поки не отримаєш статус резидента. На цей статус можна подавати документи через рік після легального проживання в Каліфорнії. А вигідній він тим, що резиденти платять менше податків. Тобто з українськими правами їздити я могла б тільки рік, тому було прийнято рішення отримати каліфорнійські права якомога раніше. Окрім того, вартість страховки і відсоток за кредит на машину залежить від того, чи є у вас каліфорнійські права чи ні.

Права в Штатах видає DMV (Department of Motor Vehicles). Це щось на зразок українського ДАІ, але працівники DMV не сидять в кущах і не ловлять порушників ПДР :) Основний напрямок їхньої роботи - це реєстрація авто і видача водійських прав. В кожного штату свій DMV, зі своїми правилами і процесами. Тому всі  умови отримання водійських прав, про які я напишу нижче, діють тільки для штату Каліфорнія. 

27 січня 2013 р.

Про громадський транспорт

Без машини в Кремнієвій долині важко! Особливо спочатку!
Перший тиждень ми ходили пішки. По 10-15 км в день. Потім розібрались з транспортною системою і жити стало трошки легше.