10 березня 2013 р.

Про містичну аномалію - The Mystery Spot

Сьогодні побували в дуже загадковому місці - The Mystery Spot. Люди говорять про нього як про природне явища, яке не можливо описати чи пояснити. Це гравітаційна аномалія. Знаходиться в лісі, недалеко від міста Санта Круз.



Дорога до цієї місцевості така ж аномальна для Америки, але цілком звична для українців. Ямка на ямці і до того ж дуже вузька. А машин дуже багато, тому що на таке "чудо" хочуть подивитись всі :)

Екскурсії проводяться кожні 15 хв і тривають 45 хв. Ми придбали квитки ще вдома через сайт і заплатили 17$ разом з парковкою. Приїхали на годину раніше і вирішили прогулятися по лісі. Природа там просто чудова. Чимось гори подібні на наші Карпати, але із секвоями, червоним деревом і евкаліптом.



 Екскурсія в Mystery Spot почалась з того, гід показав, як на рівному місці я можу стати на 5 см вищою ніж Женя, хоча, насправді, я на 5 см нижча. Для цього треба просто помінятись місцями :)

Далі ми піднялись по дуже крутому, на перший погляд, підйому  але відчуття було таке, ніби йшли по рівній дорозі. Зайшли в містичну хатинку. Відчуття передати неможливо! Там кульки котяться вгору по дошці, коли рівень показує, що вона лежить рівно. Стояти прямо в хатинці неможливо. Починає крутитись голова і мозок не дуже розуміє, що відбувається з силою тяжіння.



Гід розказав про декілька теорій, чому все так відбувається. Дехто вірить в те, що колись давно прилетіли інопланетяни і заховали під землею металеві конуси (або навіть цілий космічний апарат), які тепер слугують їм системою наведення для космічних кораблів. Розповідають також про діоксид вуглецю, який виходить крізь тріщини в землі - люди дихають ним і всім весело :) Ще є варіанти про дірку в озоновому шарі, магматичний вихор і високу радіацію.
А, насправді, все це просто оптична ілюзія.

Ось тут містику можна побачити :)


1 коментар: