22 лютого 2013 р.

Про американську ферму

Нещодавно побували в дуже чудовому місці - на американській веселій фермі :)


Легенда розповідає, що якось в середині 19 сторіччя на Середньому заході США жив собі чоловік, якого звали Джорж Паттерсон. Працював на фермах, збирав овочі і фрукти, доїв корів і стриг овець. Але якось його друзяки підговорили поїхати в Каліфорнію на пошуки золота. Тому Паттерсон залишив свою любу домівку і поїхав у далекі краї працювати на копальнях. Працював він там всього півтора року, бо здоров'я підкачало. Та й сумував він за своїми овечками та курчатами. Тому вирішив повернутися до праці на фермах. Назбирав гроші, купив собі 25 кв.км землі, розбагатів, побудував будинок і одружився з місцевою дівчиною Кларою. А фермочку назвали Ardenwood в честь лісу з шекспірівської п'єси.



Тепер ферма називається Ardenwood Historic Farm. Тут і досі вирощують зерно і овочі, розводять овечок і птахів. Окрім цього, ферма стала своєрідним історичним музеєм, де все виглядає так, як в 19 сторіччі. Частенько там влаштовуються весілля, проводяться різноманітні фестивалі та святкування. На вихідних батьки привозять діточок, щоб показати їм як виглядає індичка, яку вони так полюбляють їсти на День Подяки.



А ще ця ферма відома тим, що на евкаліптових деревах тут зимують Монархи - красиві і величезні метелики. Вони "обліплюють" гілку і здалеку виглядають наче листя. В лютому монархи летять в північну Америку, але обов'язково в жовтні їхні прапра-діти повертаються знову в Ardenwood  зимувати. Як вони знаходять дорогу для вчених залишається загадкою.



Немає коментарів:

Дописати коментар