3 березня 2013 р.

Chinese New Year Parade

В Сан Франциско проживає одна з найбільших китайських спільнот у світі. В Кремнієвій долині близько 20% населення - китайці. Вони скуповуються в китайських магазинах, харчуються в китайських ресторанах, працюють в китайських компаніях і спілкуються з китайськими друзями... Часто, старші люди навіть не знають англійської. Тому багато американців вчить китайську, вони часто обідають в китайських бісто (бо це, дійсно, смачно) і, здається, потроху переймають китайську культуру.

Дуже яскравим прикладом цього стало святкування китайського нового року, однією з найцікавіших подій якого є новорічний парад - Chinese New Year Parade.


Chinese New Year Parade в Сан Франциско вважається найбільшим парадом, що відбувається за межами Азії. І це дійсно було щось грандіозне! Люди заполонили увесь центр міста. Команд, що приймали участь у параді, було більше 100 - це школи, університети, оркестри, групи бойових мистецтв, танцюристи, акробати і т.д. Звичайно були і команди, що представляли спонсорів. Парад тривав три години. Мені, особисто, дуже сподобались оркестри, які грали сучасні мелодії: Timberlake feat. Madonna  – 4 Minutes,
The Mamas & The Papas - California Dreamin'.

Ці і ще деякі мої улюблені моменти можна побачити тут:

Немає коментарів:

Дописати коментар