18 жовтня 2012 р.

Про продукти

Якщо вам скажуть, що в Америці є все - не вірте! Якщо вам скажуть, що в Америці не можна купити хорошу їжу - не вірте. Якщо вам скажуть, що американці харчуються тільки напівфабрикатами - не вірте. Якщо вам скажуть, що в Америці все дешевше - не вірте.


Найчастіше ми закуповуємось (якщо це можна так глобально назвати :)) в магазині Safeway. Магазинчик щось типу нашого Фуршету, але в рази більший. Він славиться тим, що тут є органічні продукти. Ну і коштують вони трошки дорожче. Їли клубнічку - виявилась на диво солодкою і смачною.


Овочів і фруктів взагалі дуже багато. В нас і половини того немає. Мільйон видів капусти, салатів і гарбузів :) Всі вони відполіровані до блиску ретельно розкладені по поличках, частенько зволожуються спеціальним пристроєм, свіжі і смачні. Сьогодні на вечерю в нас салат з редисочки ;)



Багато таких продуктів, назви яких і навіть не чула. багато таких, які не бачила. Є і такі, які ніби і наші, але кардинально відрізняються від тих, що продаються в наших магазинах.

Листя кактусу. Що вони з нього роблять, можу тільки здогадуватись :)

Кабачки і баклажани неприродного для нас кольору

Брюссельська капуста на гілочці

З цим "фруктом" взагалі окрема історія. На ньому не було цінника з назвою і ми дуже довго шукали, що воно таке. Виявляється це чайот - мексиканський огірок, щось між динею, огірком і гарбузом, але готується як картопля. Сьогодні будемо пробувати ;)

Консервована картопля. Не ясно, що воно таке.

Вареннячко. Смачненьке :)

З круп - дуже багато рису. Різні види, шліфований - не шліфований. Китайський, японський, італійський (і звідки там рис...). Різні варіації макаронів і спагетті, пшениця. І більше я ніяких круп і не знайшла.

Це знамениті американські заморожені напівфабрикати. Цілий ряд. Але практично завжди пустий. Хоча. декілька раз мужиків я там бачила :)


Тортики, кексикиии. Тут американська креативність просто зашкалює :)

Смачні соки з м'якоттю, смачні йогурти з цільними фруктами. І тут навіть не виникає питання про їх натуральність :) Молоко, сметана теж так нічого. Філадельфія!!! Риби чомусь зовсім мало, в більшості лосось, форель, королівські креветки. Мяса - скільки хочеш. Маленькі шматочки курячого філе з шматками жиру (феее) - по-дешевше, великі гарні шматки філе без жиру - по-дорожче :) І ще дуже-дуже багато всього, чого ми ще не попробували і навіть не зрозуміли що воно таке :)

Багато мексиканських і азійських продуктів. В маленькому магазинчику біля нас є навіть російські :)

В цьому ж магазині біля каси висить оголошення на російській мові типу: в нас є свіжа сєльодка. Якщо вам цікаво, запитайтесь в адміністратора або в аміго на касі :)) А потім переклад англійською: це оголошення на російській мові. Воно про те, що в нас є сєльодка. Якщо хочете спробувати - звертайтесь.

Тепер про ціни... Ну звичайно вони не українські. Тут як мінімум все в два, в три рази дорожче. Ну і середня зарплата, відповідно, вища  :)) Ну коротше,
- А в чём сила, брат?
- А вот в чём: в деньгах вся сила, брат! Деньги правят миром, и тот сильнее, у кого их больше!








4 коментарі:

  1. сгущёнка порадовала... А королевские креветки - говно на вкус. Хоть и большие... Маленькие - реально вкуснее. Продолжайте!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Такі пости дуже небезпечні! Продовжуйте в цьому ж дусі!

    ВідповістиВидалити