1 грудня 2012 р.

Про житло

Жити в орендованій квартирі тут набагато спокійніше, ніж в Україні. Тебе не переслідують думки, що наступного місяця ти можеш опинитись на вулиці через хазяйку-маразматичку. Набагато легше впоратись з шумними сусідами. І ремонтувати кран, що протікає, за власний кошт не прийдеться.


Як я вже писала, живемо ми в маленькому містечку Mountain View. Ще в Україні планували жити в San Francisco. Але, як з'ясувалось, знайти хорошу квартиру там не дуже легко. По-перше, в американців є особливі вимоги до тварин. Тобто, з нашою Ванількою коло пошуку вже звужується. По-друге, хороші квартири в гарних районах коштують дорого. В поганих районах хороші квартири ми навіть не дивились. Погані квартири в хороших районах теж якось не дуже приваблювали. Тому ми вирішили жити в Mountain View - в гарному районі і в хорошій квартирі.

Наш житловий комплекс складається з 15-ти триповерхових будинків. На кожному поверсі 8-10 квартир. Безкоштовне паркування, теплий басейн і spa на вулиці, тенісний корт, спорт зал і багато зелені. Квартира в нас, як вони її називають, one-bedroom. Тобто це кухня з вітальнею та балконом-патіо і окремо спальня. Квартири здаються без меблів. Тільки на кухні є холодильних, мікрохвильовка, посудомийка і електрична плитка. Пральна кімната - одна на будинок. Хоча я до сих пір не розумію, чому вони користуються спільними пральнями. Економлять щось? Але чому тоді посудомийки ставлять в кожній хаті? Американці... Шафи вмонтовані в стіни, що мені дуже подобається :) Меблі ми купили в ІКЕА і швидко самі все зібрали. Тепер тут в нас їх навіть більше, ніж було в Києві. Киця рада :)


Система оплати, по суті, така як і в Україні. Коли підписуєш договір, платиш заставу (місячна сума) і за перший місяць проживання. Окремо треба доплачувати за тварину (плюс застава за тварину). В кінці місяця приходять рахунки за воду і за електроенергію. Правда рахують вони все якось дивно: загальні затрати по комплексу ділять на всіх, хто тут проживає. Хоча сума за минулий місяць в нас вийшла невелика - біля 20$.

В нашого комплексу два власника: один здає квартири на довгий термін, інший - помісячно. Тому сусіди в нас часто змінюються. Багато білих, багато індусів. Китайців, чомусь, не бачила зовсім. А мексиканці тут тільки працюють.
Ось так і живемо :)

1 коментар: