4 листопада 2015 р.

Про Halloween

З року в рік Halloween святкують все більше і більше людей в Україні. З іншого боку, все частіше можна зустріти і негативні відгуки в сторону цього заморського свята. Тому хочу вам розповісти, як його святкують тут, в Кремнієвій долині.



Halloween за своєю популярністю поступається хіба що Різдву. Офіційно святкується 31 жовтня, в ніч перед Днем Всіх Святих. А неофіційно святкування проходять тижні два. Це і різноманітні паради в кожному з містечок, і святкування в школах, дитсадках, бібліотеках та вечірки на роботі.

Почну з того, що будинки прикрашають далеко не всі. Основна причина цьому - багатонаціональність місцевості. Та й відсутність дітей інколі впливає, тому як справжний дух цього свята починаєш відчувати тільки з появою малявок. 
Майже в кожному містечку є окремі вулиці, де практично біля кожного будинку можна побачити цілі сцени з скелетами, павуками та іншою нечістю. Цього року я побувала в районі Willow Glen в місті San Jose та в районі вулиці Eucalyptus в San Carlos. 











Костюми в магазих починають продавати ще з серпня. Найпопулярніша тематика у дорослих, звичайно, різноманітна нечисть. Дуже страшно, як правило, вдягаються тільки на вечірки в нічні клуби. Дітки ж більше полюбляють принцес і супергероїв. Популярними  на різноманітних заходах, приурочених Халлоуіну, є конкурси костюмів. Тут вже фантазія в людей гуляє! Особливо потішили сімейні костюми, коли мама, тато і дітки вдягаються під одну тематику. Собаки теж не залишаються без уваги ;)






Дуже популярними є тематичні парки і атракціони. От наприклад, Haunted house - будинок з привидами. Правда, цього року нам там побуваті не вдалось. Чекайте звіт через рік ;)

Окремий пост можна писати про гарбузи. В штатах існує чудова сімейна традиція - відвідування Pumpkin Patch і купівля гарбузика до свят. 
Pumpkin Patch - це спеціальна місцина, як правило на території ферм, де виставлений урожай гарбузів. Часто там можна не тільки гарбузи купити, а ще й побігати в лабіринтах із сіна, покататись на тракторі, погладити свийських тварин і багато іншого.







З гарбузиків ближче до Хелоуіну вирізають Jack-o'-lantern - світильник Джека. Популярним останнім часом стало розмальовування гарбузів. 


Часто в компаніях влаштовують свято Хелоуіна не тільки для співробітників, але й для їх родин. Ось так ми святкували в фейсбуці:








31 жовтня ближче до 5 вечора дітки і їхні батьки одягають свої найкращі костюми, беруть кошики-гарбузики і йдуть збирати цукерки. 
Тут діє неписане правило, що цукерки дають тільки в прикрашених будинках. Тому часто всі збираються на отих популярних вуличках, де під вечір вже стає дуже тісно і цукерок всім не вистачає)))

Цього року ми вперше приймали діток в себе в дома. Я очікувала пару групок, десь приблизно як в нас колядники ходять. Але дітей будо дуже і дуже багато. Через кожні 5 хвилин дзвонили в двері з криком trick or treat. І так дві години. Дітки, такі чудові, брали по одній цукерочці, бажали Happy Halloween і бігли до наступних дверей. 



Тепер Halloween - моє найулюбленіше свято!

Немає коментарів:

Дописати коментар